.

.

New
Семјуел Блаџет, Џуниор потпиша Лотарија Бонд

Семјуел Блаџет, Џуниор потпиша Лотарија Бонд

DEN 3.33

Стока
Во продавницата

Лотарија Бонд од 1792 година потпишан Од Семјуел Блаџет, Џуниор, Толку историски додека купува земјиште во новиот Капитол. Исклучителна состојба со најмало тонирање лево. Исклучително Ретко! Портрет и биографија вклучени. Семјуел Блаџет Џуниор (1757-1814), трговец, економист и аматерски архитект, е роден во Гофстаун, НХ. По службата Во Револуцијата како капетан на милицијата Во Њу Хемпшир, тој стекнал богатство во трговијата Со Источна Индија. Во 1789 година се преселил од Бостон во Филаделфија каде се оженил Со Ребека Смит, ќерка на Отец Вилијам Смит, провост На Универзитетот во Пенсилванија и станал директор на Осигурителната Компанија На Северна Америка. До 1792 Година, Блаџет беше вклучен во развојот на новиот Федерален Град каде што почна да шпекулира во недвижен имот Во Вашингтон и да промовира национален универзитет, шеми што на крајот го доведоа во банкрот ,затвор и нејасна смрт. Во 1792 година тој исто така влезе во натпреварот За капитол Во Соединетите Држави со прелиминарна студија која покажува висока купола и четири портики моделирани на оние На Мејсон Кери во Ним. Иако Беше поканет Од Комесарите на Федералниот Град (тогаш состанок Во Филаделфија) да поднесе ревидирани и проширени цртежи, Се чини Дека Блаџет испадна од трчање; тој, сепак, беше назначен За Началник на Згради за да ги претставува Комесарите во 1793 година, што веројатно го стави во ред за да се реализира еден од неговите дизајни. Сали во архитектурата по која Главно се памети Блаџет дојде набргу потоа кога тој наводно дизајнирал импозантна главна канцеларија За Банката на Соединетите држави На Јужната Трета Улица. Започната во 1795 година и не окупирана до 1797 година, зградата На Блаџет, Според Талбот С. Хамлин, " е едноставна, голема, достоинствена трикатна куќа, едвај да се разликува од многу куќи од периодот Во Салем и Бостон.. Портикот од бел мермер што го стави на фасадата за да му даде јавен карактер е благороден, но сепак е во.

Карактеристики на производот

Свеж

Поврзани производи