.

.

New
Делавер, Лакавана И Западна Железница-Сертификат За Акции

Делавер, Лакавана И Западна Железница-Сертификат За Акции

DEN 0.67

Стока
Во продавницата

Железнички Акции. Невообичаени граници на лисја во невообичаени бои за оваа рана er. Неиздаден. Ретко!!! Железничката Пруга Делавер, Лакавана И Вестерн (позната и како Железница ДЛ & В или Лакавана) беше ЖЕЛЕЗНИЧКА Пруга Од Класа 1 Во САД што ги поврзуваше Бафало, Њујорк и Хобокен, Њу Џерси (и со траект со Њујорк), растојание од околу 400 милји (640 км). Инкорпорирана во пенсилванија во 1853 година првенствено со цел да се обезбеди врска помеѓу полињата со јаглен со антрацит Во Регионот На Јаглен Во Пенсилванија и големите пазари за јаглен во Њујорк железницата постепено се прошири И На Исток и На Запад, на крајот поврзувајќи го Бафало со Њујорк. Како и повеќето железници фокусирани на јаглен Во Североисточна Пенсилванија (на Пр. Железничката Пруга Лехај Долина, Њујорк, Онтарио и Западната Железница и Железницата Лехај И Нова Англија), ДЛ & В беше профитабилен во текот на првата половина на дваесеттиот век, но неговите маргини постепено беа повредени со намалувањето на сообраќајот на јаглен во пенсилванија, особено по Катастрофата И конкуренцијата Во Рудникот Нокс Во 1959 Година од камиони по проширувањето На Меѓудржавниот Автопатски Систем Во 1960-Тите И 1970-Тите.Во 1960 Година, Дл&В Се Спои со Ривалската Железница Ири За Да Ја Формира Железничката Пруга Ири Лакавана, КОЈА ќе ЈА ПРЕЗЕМЕ конраил во 1976 година. "Железничката пруга На Легет Гап" беше вградена на 7 април 1832 година, но остана во мирување многу години. Бил основан На 14 Март 1849 година и бил организиран на 2 јануари 1850 година. На 14 април 1851 година, неговото име беше сменето во"Лакавана и Западна Железница". Линијата, која се протега северно од Скрантон, пенсилванија, До Големиот Свиок, јужно од државната линија На Њујорк, беше отворена на 20 декември 1851 година. Од Големиот Свиок, л&В ги доби правата за следење на север и запад над Железничкиот Пат Во Њујорк и Ири до Овего, Њујорк, каде што ја изнајми Железничката Пруга Кајуга и Сускехана до Итака на Езерото Кајуга (на 21 април 1855 година). Ц&С беше реорганизирана и делумно повторно изградена Железничка Пруга Итака и Овего,.

Карактеристики на производот

Свеж

Поврзани производи