.

.

New
Гејтс 11/Б139 Hi-Powerband Ii Powerband V-Појас Со V-80 Соодветна Програма, Б Дел, 7-7/32 Вкупна Ширина, 13/32 Висина, 142,0 Појас Надворешен Обем

Гејтс 11/Б139 Hi-Powerband Ii Powerband V-Појас Со V-80 Соодветна Програма, Б Дел, 7-7/32 Вкупна Ширина, 13/32 Висина, 142,0

DEN 1.67

Стока
Во продавницата

ЕПДМ за отпорност на атмосферски влијанија, масла, вода и некои растворувачи. Жици врзани за телото за еднаква дистрибуција на оптоварување и намален стрес на свиткување. Конкавни странични ѕидови за рамномерна распределба на абење. Моќна лента за врзување за странична јачина и останување на вистинскиот пат. V80 соодветна програма за прецизно усогласени големини во различни типови појаси. Овој Појас Со Висока Моќност НА Гејтс Е V-појас За Пренос на енергија за единечни или повеќе Погони Со V-појас. Изработена е ОД ГУМА ЕПДМ (етилен пропилен диен мономер) за отпорност на атмосферски влијанија, масла, вода и некои растворувачи. Неговите жици се врзани за телото се силно врзани за телото на ременот за еднаква распределба на оптоварувањето и намалување на стресот на свиткување без влошување на кабелот. Неговите конкавни странични ѕидови обезбедуваат поддршка на кабелот и целосен контакт со жлебот на снопот за еднакво оптоварување и еднообразно абење. Лентата за врзување со висока јачина трајно спојува два или повеќе ремени за да обезбеди странична цврстина, водејќи го ременот во права линија и спречувајќи го да излезе од погонот. Оваа конструкција на Моќност овозможува повеќе ремени да функционираат како една единица, со рамномерна распределба на оптоварувањето и секое влакно безбедно се вклопува во жлебот на снопот. Појасите Со Висока Моќност II се дел од Системот За совпаѓање V80 На Gates, кој гарантира дека сите ремени од ист тип и големина ќе бидат попрецизно усогласени отколку што бараат стандардите На Здружението На Производители На Гума (RMA) и Меѓународната Организација За Стандарди (ISO). Резултатот е дури и дистрибуција на оптоварување на погони со повеќе ремени и подобро абење. Овој V-појас ги исполнува стандардите за отпорност НА масло И топлина на РМА и барањата за статичка спроводливост и е погоден за употреба во погони во кои единечните ремени имаат тенденција да вибрираат, превртуваат или скокаат од погонот. V-ремени, исто така наречени ремени за вентилатори во автомобилски апликации, поврзуваат две или повеќе ротирачки вратила за да пренесат моќност во погонскиот систем. Трапезоидната форма на пресекот на ременот се заглавува во жлебот на слично обликувано снопче или макара за да обезбеди влечење и усогласување. Ова дејство на клин се зголемува со зголемувањето на оптоварувањето, обезбедувајќи поголем пренос на вртежен момент и минимално лизгање. V-ремените се стандардни за пренос на енергија управувано од ремен и може да се користат во системи со еден или повеќе ремени за зголемена моќност на носење. Тие се наоѓаат во погонските системи во автомобилската, земјоделската, текстилната, печатарската, рударската и канцелариската опрема, меѓу другите. Гејтс произведува компоненти и системи за пренос на енергија и пренос на течности. Компанијата, основана во 1917 година, е со седиште Во Денвер, КО.

Карактеристики на производот

Свеж

Поврзани производи