.

.

New
1934 Американскиот Сребрен Мировен Долар МС-66 од коинфолио 1 1 PCGS MS66

1934 Американскиот Сребрен Мировен Долар МС-66 од коинфолио 1 1 PCGS MS66

DEN 1593.60

Стока
Во продавницата

Брилијантен Сјај. Клучен Датум На Серијата. 1934-С $1 Сребрен Мир PCGS MS66. Ниска популација НА ПЦГ. Јасни Линии. Брилијантен Сјај. Клучен Датум На Серијата. 1934-С $1 Сребрен Мир PCGS MS66. Ниска популација НА ПЦГ. Јасни Линии. Овој Мировен Долар Од 1934 $1 го оцени MS66 со PCGS и е зачудувачки со својот брилијантен сјај и јасни линии. Полињата се прилично мазни и уредите се убаво погодени за ковачницата. Овој Сребрен Долар е волшебна, ореол на периферни тонирање кредитирање уникатен карактер на око-жалба на оваа монета. Ова е клучниот датум на серијата и фантастична можност да додадете многу посакуван дел од историјата во вашата колекција. Покрај тоа, овој Сан Франциско ковано Сребро Долар има ниска популација. Од оригиналната ковачница од 1934 година од нешто повеќе од 1 милион, извештаите за популацијата на PCGS покажуваат само 34 оценети НА MS66 и само 8 повисоки,сите на MS66+! Овој Мировен Долар е еден од најдобрите што постојат од неговата кованица, што го прави многу колекционерски со прекрасен потенцијал наопаку. * Сите компаративни цени и вредности на населението беа актуелни во времето кога беше создаден овој оглас . Цените и поп вредностите се предмет на промена.

Карактеристики на производот

Свеж

Поврзани производи